جستجو در میان محصولات
پیام مدیر:
اجرای کار با دستگاه برش لیزر دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد که هرچه از آن بیشتر بدانیم در نهایت خروجی بهتری خواهیم داشت. لذا برای بهتر و صحیح اجرا شدن فایل ها بدلیل اجرای آنلاین و غیر حضوری با زبان ضوابط و قوانین اجرای کار با یکدیگر در ارتباط خواهیم بود. بنابراین بجای وقت گذاشتن در ترافیک و خرید متریال، مطالب را با توجه به نوع متریال ها و نیازهای فایل درک کرده تا بتوانیم کارها را بدون اشکال، انجام دهیم.
اجرای آنلاین برش لیزر برای تمامی کسانی پیشنهاد می شود که شناخت کافی از متریال ها، خواص آنها،آشنایی اولیه با اجرای کار و نوع کار و برش لیزر و درک کافی از خروجی کار که به یک محصول نهایی ختم می شود، را داشته باشند.
بنابراین چنانچه در این زمینه هیچ تجربه ای ندارید ویا کار پیشروی شما، کاری حرفه ای می باشد، با حضور خود، درک ملموسی از متریال ها پیدا کرده و با نوع اجرای کار آشنا شده و در کارهای آتی بصورت آنلاین سفارش دهید.
برای بهتر اجرا شدن کارهای خود و رساندن علم خود در این زمینه به سطوح حرفه ای، با خواندن و فراگیری فنون اجرای کار، از ابتدا تا انتهای پروسه ابتدا با تیکت و در صورت پیچیدگی و رفع نشدن اشکالات خود با شرکت تماس حاصل فرمایید.
یک بار بخوانیم، همیشه بدانیم
نکات عمومی برش لیزر
1- برای برش یا حکاکی هر نوع قطعه (ماکت، پازل، قطعات تبلیغاتی و ...) ملزم به داشتن فایل در قالب نرم افزارهایی همچون AutoCad، Corel، Illustrator و دیگر نرم افزارهای برداری می باشیم.
2- داشتن فایل های تصویر در قابل jpg،bmp،tiff ودیگر فرمت های تصویر به صورت پیکسل بوده و کیفیت نهایی کار بستگی به کیفیت تصویر (تراکم پیکسل) دارد.
3- چنانچه برای برش، فایل مورد نظر را ندارید برای انجام آن، نیاز به کروکی طرح یا فایل خام می باشید. برای طراحی و اجرای نرم افزاری قطعات (گسترده) هزینه توافقی دریافت می گردد.
ماهیت خطوط در برش
خطوط در برش به سه دسته زیر تقسیم می شوند:
1- برش: به منظور جدا شدن قطعات از هم (که خود به تنهایی به دسته های جداگانه تفکیک می شوند)
2- دِسن: حکاکی خطی (برش با قدرت بسیار کم) برای ایجاد خط در سطح متریال به منظور نشانه و تصویر خطی و یا خطِ تـا که به نوع متریال بستگی دارد.
3- حکاکی: اجرای حک به صورت سطحی که شکل به صورت یک سطح بسته یا یک تصویر به صورت پیکسل و جداگانه به اجرا در خواهد آمد.
با توجه به توضیحات ماهیت خطوط برای به اجرا در آمدن فایل می بایست برای خطوط برش، دِسن و حکاکی، فایل را به تفکیک موضوعات مطرح شده با رنگ های متنوع، برای ایجاد ارجحیت طراحی نمود.
نـکاتی مـهم و خـواندنی، در مـورد دستـگاه هـای بـرش و نـوع فـایل ها:
انواع میز کار دستگاه های برش لیزری:
1- HoneyCamp Table هانی کامپ یا لانه زنبوری:
محاسن:
هانی کامپ بدلیل تراکم و یکپارچه گی میز برای برش های ریز مقیاس و نیفتادن کار زیر دستگاه کاربرد دارد و برای فایل هایی که داری خطوط برش مشترک بسیار هستند (قطعات بهم چسبیده) و همچنین متریال های انعطاف پذیر مانند پارچه و چرم، مناسب هستند.
معایب:
برش لیزری در نقاطی که متریال به میز کار اتصال دارد بدلیل رد شدن لیزر از روی خطوط میز کار باعث ایجاده دوده در زیر کار می شود که در هانی کامپ ها به دلیل زیادتر شدن این اتقاق معمولا زیر کار بسیار سیاه تر و کثیف تری دارند.
2- Knife Table میز نایف یا شمشیری:
نایف بدلیل تراکم کم در ناحیه زیر کار به نسبت فاصله های کنار هم آن معمولا زیر کار بسیار تمیز تری به نسبت میز کار هانی کامپ دارد
برش قطعات کوچک که معمولا ابعاد آن کوچکتر از فاصله بین نایف ها هست باعث افتاد زیر میز دستگاه شده و یا بعضی قطعات به صورت کج و بالا ماندن سمتی از قطعه و برخورد نازل در هنگام عبور از روی قطعه و جابجایی شیت خواهد شد که این موضوع حساسیت بیشتر اپراتور را می طلبد که در مجموع ریسک خرابی و اجرای مجدد کار بالا می رود.
در مجموع میزهای شمشیری برای کارهایی که تمیزی در دوطرف مطرح می باشد بسیار مناسب تر بوده و اجرای کار دارای روندی مانند روند نکات تخصصی برش لیزری را تماماً، می طلبد اما اجرای کارهایی مانند این فایل که تمامی قطعات چسبیده شده اند و دارای فصل مشترک زیادی می باشند میز های شمشیری مناسب نیستند و میزهای لانه زنبوری برتری خود نشان می دهند.
لذا برای انجام کارهایی که برش آنها سریع صورت می گیرد مانند (مقواهای ماکت، فابریانو، پلکسی تا ضخامت 2 میلیمتر و متریال های نازک) بهترین روند اجرای کار بصورت مجزا می باشد، مانند این فایل. زیرا تفاوت برش این دو با حالت چسبیده و جدا جدا تنها چند دقیقه می باشد که از نظر هزینه برای اجرا نه تنها ارزان تر بلکه به دلیل ادیت زیاد و ایجاد ارجحیت و اجرای مجدد درصد کمی از قطعات به دلیل خرابی و بالا بودن ریسک خرابی، گرانتر اجرا می شود. بنابراین فقط و فقط چسباندن قطعات را برای فایل هایی در نظر بگیرید که:
اولاً: فصول مشترک بسیاری دارند مانند این فایل و متریال مورد نظر دارای ضخامت زیادی بوده که هر متر اجرای لیزر فصل مشترک چند دقیقه ای مقرون به صرفه تر اجرا شود (مانند پلکسی یا ام دی اف از ضخامت 5 یا 6 میلیمتر به بالا)
دوماً: قطعات لزوماً می بایست روی شیت چسبیده شوند تا سریعاً پیدا شده و مونتاژ سریعتری صورت گیرد که در این مورد حتما هانی کامپ ها مورد استفاده قرار خواهند گرفت که برای حل این موضوع نیز شماره گذاری یا نشانه گذاری نیز می تواند راه حل جایگزین خوبی باشد.
به دلایل زیادی ایجاد ارجحیت برای فایل هایی که برای ماکت سازی یا برش های زیر مقیاس استفاده می شوند، ضروری می باشد، هر چند بسیاری از دستگاه ها برش داخل را به طور اتوماتیک خواهند شناخت اما این موضوع منوط بسته بودن هر دو موضوع برش می باشد که بدلیل نبود حساسیت و خطای انسانی و حجم زیاد خطوط این موضوع ممکن است در برخی از جاهای فایل رعایت نشود بهتر است رعایت ارجحیت صورت بگیرد تا برش بصورت کامل و صحیح انجام شود که این امر باعث بوجود آمدن ارجحیت در انواع برش می شود که به ترتیب اولویت شامل: 1- حکاکی 2- دسن 3-برش داخلی 4- فصول مشترک عمودی 5- فصول مشترک افقی 6- برش نهایی خارجی می باشند.
در غیر اینصورت اجرای فایل بنا به درخواست شما مشتریان گرامی حتما با میزهای هانی کامپ یا لانه زنبوری انجام می پذیرد.
نکات تخصصی برش لیزر:
1- برای اجرای هر گونه عملیات توسط دستگاه ، خطوط می بایست بر اساس نوع اجرا تفکیک رنگ شوند: (-1 دسن -2 حکاکی-3 برش داخل-4 خطوط مشترک -5 برش بیرونی)
2- قطعات مورد نظر باید در کادری به ابعادی بین نیم تا یک سانتی متر کوچکتر از چهار طرف ابعاد شیت متریال، به طوری که کمترین فضای پرت بین آنها باشند قرار بگیرند.
3- مقیاس کار شما اندازه کادر شما می باشد بنابراین قبل از چیدمان، قطعات را مقیاس شده در درون کادر بگذارید. سایز کادر متریال شما نشانگر سایز و مقیاس قطعات شما هستند.
سایز میز دستگاه موجود این شرکت 130x200 ،130x90 ، 130x80 میباشد
4- کمترین ضخامت برای برش قطعات بین دو خط برای متریال پلکسی 0/5 میلیمتر و سایر متریال ها حداقل 1 میلیمتر می باشد.
5- در صورت اجرا بر روی میزهای نایف برای برش قطعات طویل و باریک (مثلاً ابعاد 1 سانتیمتر در 100 سانتی یا مشابه) می بایست چیدمان به صورت افقی باشد. (جهت مخالف میله های دستگاه)
دستورات ویرایشی و Express
6- تمامی خطوط یکپارچه شامل Block ، Text،Hatch ، Group (متن فارسی با فونت کاتب در اتوکد) در نهایت باید در چندین مرحله متوالی اکسپلود و به صورت خطی به اجرا درآیند. (چندین مرحله به دلیل اینکه ممکن است بعضی بلاک ها در خود نیز بلاک جداگانه ای داشته باشند). تعداد بیشماری Group دارید و برای Ungroup کردن آن زمان زیادی را باید صرف کنید می توانید از دستور Flatten استفاده نمایید.(به این نکته نیز باید توجه داشته باشیم که دستور فلتن همزمان چندین مورد ادیت و ماهیتی خط ها را عوض کرده که به آن در آیتم بعدی اشاره خواهیم کرد)
برای متون لاتین و یا فارسی در اتوکد باید از دستور TXTEXPمتون فارسی را به شکل خط تبدیل کنیم. لازمه اجرای این دستور و سایر دستورهای ویرایشی مانند overkill، Flatten، نصب بودن قسمت Express در اتوکد می باشد که به هنگام نصب اتوکد می توان آن را جداگانه بر روی سیستم نصب کرد.
اجرای دستورTXTEXP بر روی متون در بیشتر موارد به دلیل اجرای مقیاس یا مچ کردن آنها با یکدیگر یا کپی کردن از سایر فایل ها که acad نیستند، تغییر سایز می دهند (در ورژن 2010 و 2011 این موضوع به ندرت اتفاق می افتد) که با معمولا می توان با کپی کردن در سایر New های دیگر از این مورد جلوگیری کرد و یا به طور کلی آنها با دستور Scale تمامی آنها را در محل اجرا بیندازید.
اجرای دستورTXTEXP بر روی متون فارسی که فقط و فقط با دستور و فونت های که با Kateb تایپ شده باشد صحیح اکسپلود می شود در غیر اینصورت که با فونت های ویندوز بعد از اکسپلود جدا جدا خواهند شد. برای دانلود کاتب نحوه نصب در قسمت های بعد شرح داده می شود.
8- خطوط Spline به Polyline تبدیل شود و حدالامکان از Polyline و Arc برای خطوط گرد و کِرو استفاده کنیم. (Splineها در 50 درصد موارد ماهیتی شکسته دارند که در خطوط مشاهده ای ما، کرو و یا شکل دلخواه ما هستند. در نهایت برای درست به اجرا در آمدن آن می توان vertex های آن به بیشترین تعداد برسانیم یا به ployline تبدیل شود.)
Spline control Vertices اسپیلاین هایی هستند که بر اساس کنترل پوینت ها شکل می گیرند و معمولا ماهیتی مانند شکل زیر دارند و خطوط قهوه ای مشاهده ای ما در هنگام Select کردن خط یا قسمت Show CV در فضای 3d modeling قسمت Surface ماهیت اصلی برش می باشند.
برای این منظور می بایست با اجرای دستورهایی مانند Pedite و بعد join کردن با تقریب ایجاد سگمنت بین سگمنت 1 تا 10 به نسبت ریزی و دقت (معمولا اعداد 2 تا 5 مناسب است) آنها را به Polyline تبدیل کنیم. هر چند دستورهای Convert دیگری نیز مانند Flatten وجود دارد که ساده تر اجرا خواهند شد اما در 30 درصد موارد به خطوط Polyline شکسته تری تبدیل می شوند و نسبت حساسیت و ایجاد سگمنت ندارند.
8- تمامی فایل های اتوکد می بایست دو بعدی بوده، به طوری همه موضوعات در فایل محور Z نداشته باشند. در غیر اینصورت می بایست از چند روش (دستور Flatten) به 2 بعدی نمودن فایل اقدام کرد.
9- خطوط اضافه و روی هم را پاک کرده و فایل را به صورت تک خط اجرا کنیم. (برای این منظور نیز می توان قبل از تفکیک رنگ و یا خاموش کردن تک به تک لایه های برش و دسن در اتوکد های با Express از دستور Overkill استفاده نمود و خطوط را تک خط کرد. در تنظیمات overkill حتماً تمامی تیک ها فعال باشند.)
لازم بذکر است برای موارد ادیتی مانند دستورهای Pedit و Overkill خطوط به هم پیوسته و که شاید ماهیتی متفاوت دارند به یک رنگ تبدیل خواهند شد، بنابراین اجرای این دستورات حتماً می بایست با دقت فراوان و به موقع انجام شود.
برای اجرا شدن این دستورات می توانیم تمامی لایه ها را خاموش کرده و با روشن کردن تک به تک آنها هر لایه را به تنهایی ادیت کرده و مجدد خاموش و لایه بعدی را به ترتیب تا به آخرین لایه آنها را اجرا کنیم.
10- برای قطعات تکراری و ریز و یا قطعات حساس بهتر است در فایل خود تعدادی اضافه نیز کپی کنید تا در صورت گم شدن یا خرابی احتمالی به دلیل حساسیت، تعداد مورد نظر کم نباشد.
11- برای کارهای بسیار ریز مقیاس مانند دسن های نوشته های ریز و یا کفسازی های بسیار ریز و نوشته های لجنت و معرفی نقشه ها بهتر است با رنگ متمایزی تفکیک بشود تا با سرعت کمتر اجرا شوند تا کار با کیفیت مناسب اجرا شود.
12- موضوعاتی که اتوکد هستند اما برای دستگاه ماهیتی ندارند (بیشتر در فایل های ماکت های معماری دیده می شوند) شامل:
- solid hatch یا همان هتچ توپر (که چنانچه موضوعی بخواهد به شکل سطحی حکاکی شود می بایست به شکل یک boundary (باندری- یک فضای یک پارچه و بسته-) با رنگ متمایز برای دستگاه تعریف شوند که در قسمت نکات تخصصی حکاکی به جزئیات به آن پرداخته شده است).
- خط چین ها که معمولاً در اجرای دستگاه به شکل خط ساده شناخته می شوند. تمامی خط های می بایست در LineType به شکل continuous باشند و برای ایجاد خط چین از خط ها را مقطع بکشیم.
- استفاده از دستور پوینت و نقاط ایجاد شده به عنوان نشانه که بر اثر دستوراتی مانند DIVIDE بوجود می آیند همگی می بایست پاک شوند چون در برخی از فایل باعث اختلال در اجرای دستگاه و خرابی متریال و هزینه مجدد برای شما می شوند. برای این منظور نیز میتوان از دستور Fillter برای فیلتر کردن پوینت ها و پیدا کردن راحت تر آنها اقدام کرد، سپس فایل را عاری از پوینت بکنیم.
- بلاک ها که به منظور راحتی در ادیت فایل های تکراری مانند مبلمان ها هستند همگی برای اجرای می بایست explode شوند.
نحوه نصب کاتب بر روی تمامی ورژن های اتوکد:
- ابتدا تمامی فونت های خود را داخل پوشه Font در محل نصب برنامه اتوکد C:\Program Files\Autodesk\AutoCAD 2017\Fonts کپی بکنید. سپس نرم افزار اتوکد را باز کنید و بعد دستور Appload را اجرا کرده و از این پنجره به محل فونت های اتوکد در مسیر ذکر شده مراجعه بکنید و روی ماژول Kateb.lsp و گزینه Load را بزنید. در ادامه در پایین همین پنجره بر روی گزینه Contents کلیک کرده و گزینه Add بزنید و دوباره از همان مسیر ذکر شده گزینه کاتب را در لیست اضافه کنید و گزینه Close را بزنید و در آخر هم تیک Add to History را حتماً فعال بکنید. هم اکنون کاتب بر روی نرم افزار اتوکد شما نصب شده است.
در ادامه برای کار کردن با کاتب به منوی Format و گزینه textstyle رفته و در اتوکدهای 2015 به بالا از گزینه َAnnotate به textstyle بروید و بعد از باز شدن آن یک style با هر نامی مثلاً کاتب ایجاد کرده و فونت های مربوط به نرم افزار کاتب با پسوند shx. هست را فونت مورد نظر خود را انتخاب کنید (مثلاً sade.shx- Naskh.shx- Ziba.shx) را انتخاب بکنید و تیک Backword را فعال بکنید. در پنجره پایین سمت چپ حروف (ش شـ - ذ ذ - رر) را میبینید. گزینه set current را بزنید تا این استایل به شکل پیش فرض باشد. توجه داشته باشید که این استایل فقط فارسی تایپ می کند و نحوه اجرای آن فقط با دستور Kateb صورت می گیرد، چنانچه از فونت های لاتین نیز قصد استفاده دارید برای هر نوع فونت یک استایل مربوط به خود را ساخته و با دستور text آن ها را به اجرا در بیاورید.
چند نمونه فایل که تمامی موارد ذکر شده فوق در آنها رعایت شده اند را میتوانید از لینک های زیر دانلود نمایید.
برای تفکیک رنگ و مسائل تقدم و تأخر آنها بهتر است از رنگ های استفاده شده در فایل های زیر استفاده کنید.
فایل شماره 1:
فایل شماره2:
فایل شماره 3:
فایل شماره 4:
نکات تخصصی حکاکی و نوع فایل ها
ماهیت حکاکی یک سطح بسته باندری شده می باشد، به طوری که در نرم افزار اتوکد بتوان با دستور باندری از یک فضا را تشکیل داد و یا در کرل خطوط با گره های متصل به یکدیگر به صورت یکپارچه باشند. معمولاً برای بهتر درک کردن این موضوع در نرم افزار کرل، سطح یا فضای مورد نظر با کلیک چپ روی پالت رنگ یک فضای رنگی بسته همان رنگ مورد نظر را می دهد در غیر اینصورت فضای شما باز می باشد که باید وجه ها و اضلاع شکل مورد نظر Weld شوند سپس گره ها روی یکدگر قفل شوند.
برای شکل ها وتصویر سازی با حکاکی که بصورت برداری شکل می گیرد (ماهیت تصاویر jpg به شکل تراکم سیاه و سفید به دستگاه معرفی می گردد) می بایست از شکل درون و بیرون یک تصویر جدید باندری ساخت، به نوعی که شکل بیرون از شکل درون کم شود.
این موضوع زمانی اتفاق خواهد افتاد که شکل بصورت بصری روی هم افتاده شده و هرکدام رنگ بسته خود را به خود بگیرند، سپس با تقدم و تأخر با کلیک روی شکل و Cntl + PageUp , Page Down می توان از نظر بصری به شکل مورد نظر رسید.
حال باید با دستور های خانواده shaping در سر برگ Object دستور Back minus front یا بسته به شکل های دیگر از دستورات دیگر پیروی کرد تا شکل مورد نظر را ساخت.
بدین ترتیب فضای سیاه تشکیل شده در دستگاه حکاکی می شود که بدین ترتیب می توان تصویر سازی های بسیار متنوعی را بصورت vector برای حکاکی با دستگاه می توان تعریف کرد
در تصویرهای زیر فضای بسته یک پارچه تشکیل شده بصورت یکنواخت و با یک عمق تعریف شده حک خواهد شد.
عموماً این دسته از حکاکی برداری با کیفیت و رزولوشن بالایی اجرا می شوند و بیشتر برای کارهای vector، لوگو ها، وحکاکی یکدست برای تابلو های راهنما و یا قالب سازی و قالب گیری با رزین های متنوع از شکل حک شده، انجام می شوند.
در نرم افزار اتوکد نیز می توان با رنگ دیگری بین دوشکل مورد نظر را Boundary گرفت و فقط رنگ جدید را اجرا کرد و یا رنگ رویی کار که حاصل از دستور Boundary می باشد را نگه داشت و اجرا کرد.
برای حکاکی نوشته یا متن نیز پس از اجرا با دستور TEXT در نرم افزار های اتوکد می بایست نوشته با دستور txtexp به خط تبدیل شوند که عموما بعد از تبدیل در بیشتر موارد به دلایل متعددی نظیر .acad نبودن یا کپی از سایر فایل های نوشته بعد از تبدیل جابه جا خواهند شد و معمولا نیز نوشته های درو اتوکد ماهیت بسته ای ندارند و برای حک شدن می بایست تمامی خطوط ایجاد شده بین trim شده و سپس Boundary شوند که پروسه طولانی ادیت را می طلبد. هرچند نوشته های فارسی حتماً باید نوشته با نرم افزار و دستور کاتب Kateb اجرا شده باشد برای ساختار نوشتاری و تبدیل آن به یک محصول و برش یا حکاکی بهتر است از نرم افزارهای کرل و سایر نرم افزارهای برداری استفاده کنیم.
نرم افزار های کرل و اتوکد بدلیل فراگیری زیاد در اینجا توضیح داده شده اند، این روند در سایر نرم افزارهای برداری مانند Illustrator و Freehand نیز قابل اجرا خواهند بود.
حکاکی تصاویر
در تصویرهایی که بصورت عکس با فرمت های مختلف مانند jpg می باشند بعد از تعریف شدن به Grayscale تصویر بصورت سیاه سفید در می آیند که این تصویر هزاران رنگ بین سیاه تا سفید را تشکیل می دهند. در دستور بعدی، با انجام Bitmap تصویر به نسبت سیاهی تا سفیدی تراکم فقط سیاه و فقط سفید کنار یکدیگر تصویر را تشکیل می دهند
بدین ترتیب می توان تصویر مورد نظر را با تعریف حک با نقاط سفید و یا حک با نقاط سیاه تصویر را حکاکی کرد. (که سفید روی متریال مشکی و سیاه روی متریال سفید و روشن انجام می گیرد. در غیر اینصورت حالت negative and positive بوجود می آید) که معمولا عمق و میزان سوختگی تصویر به نسبت تراکم سیاه ها و سفید ها کنار یکدیگر تشکیل می شوند و از عمق یکنواختی برخوردار نیسیتند اما تصاویر زیبایی می توان از این طریق حکاکی کرد.
عموماً این دسته از حکاکی های به منظور یک تصویر تزئینی و یا یک قاب عکس حکاکی شده بکار گرفته می شوند.